map maken windows 10

Hoe maak je een nieuwe map aan in Windows 10

map maken windows 10

Hebben uw bestanden en documenten een betere organisatie nodig?

Groepeer gerelateerde bestanden in verschillende mappen op uw laptop of desktop en u vindt altijd gemakkelijk wat u zoekt.

U kunt ook de pictogramgrootte wijzigen om het visueel aantrekkelijker te maken.

Hier zijn een paar manieren om snel een nieuwe map te maken in Windows 10, en nadat je dit onder de knie hebt, leer je hoe je een map in Windows 10 met een wachtwoord kunt beveiligen.

Methode 1: Maak een nieuwe map met een sneltoets

De snelste manier om een ​​nieuwe map in Windows te maken, is met de sneltoets CTRL + Shift + N.

 1. Navigeer naar de locatie waar u de map wilt maken. U kunt op elke locatie op uw harde schijf of in een andere map (een submap maken) in Bestandsverkenner een nieuwe map maken. Met deze methode kunt u ook een nieuwe map op uw bureaublad maken.
 2. Houd tegelijkertijd de toetsen Ctrl, Shift en N ingedrukt. Windows zal onmiddellijk de nieuwe map maken met de niet erg fantasierijke voorgestelde mapnaam “Nieuwe map”.
map maken
 1. Voer de gewenste mapnaam in. Het duurt slechts enkele seconden om op deze manier een nieuwe map te maken, maar zorg ervoor dat u onmiddellijk begint met het typen van uw mapnaam wanneer de map voor het eerst verschijnt, want als u op de map klikt of weg klikt van Verkenner, zal de mapnaam “Nieuwe map” zijn “en je zult het moeten hernoemen.

Methode 2: Maak een nieuwe map door met de rechtermuisknop te klikken

Als u de sneltoets niet meer weet of als u liever de muis gebruikt:

 1. Navigeer naar de locatie waar u de map wilt maken.
 2. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de maplocatie. Wees voorzichtig: als u met de rechtermuisknop op een bestaand item in de map klikt, krijgt u het verkeerde menu.
 3. Selecteer Nieuw en vervolgens Map in het contextmenu. Windows maakt de nieuwe map op uw huidige locatie.
map maken rechtermuisknop
 1. Voer de gewenste mapnaam in om “Nieuwe map” te vervangen en druk op Enter.

U kunt met deze methode ook mappen op het bureaublad maken. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en ga vervolgens naar Nieuw> Map.

Methode 3: Maak een nieuwe map vanuit het menu

Een andere eenvoudige manier om een ​​nieuwe map te maken, is door de knop Nieuwe map in het menu Verkenner te gebruiken.

Navigeer gewoon naar de plaats waar u de map wilt en klik of tik op “Nieuwe map” op het tabblad Home

Naast de bovenstaande methoden, kunt u een nieuwe map maken in Windows 10 met behulp van de opdrachtprompt (navigeer naar de locatie waar u uw map wilt hebben en typ mkdir mapnaam, waarbij u “mapnaam” vervangt door uw mapnaam).

Deze drie methoden zijn echter de eenvoudigste en snelste manieren om een ​​nieuwe map te maken, zodat u direct uw bestanden kunt ordenen.

google stadia gratis

Google Stadia gratis voor iedereen met een Gmail-adres

Google Stadia gratis

April 2020: Google Stadia is gratis voor iedereen met een Gmail-account. Geniet van twee maanden Google Stadia: gratis!

Het streamingplatform van Google voor videogames, Stadia, is nu gratis voor iedereen met een Gmail-adres. Dat kondigde het bedrijf woensdag aan. Om de deal zoeter te maken, geeft Google nieuwe gebruikers ook twee maanden gratis Stadia Pro. Inclusief toegang tot negen games -.

Bestaande Stadia Pro-abonnees worden de komende twee maanden van de service niet in rekening gebracht, zei Google.

Voorheen vereiste toegang tot Stadia de aanschaf van de € 129 Google Stadia Premiere-editie, een bundel met een Chromecast Ultra, een draadloze Stadia-controller en drie maanden Stadia Pro. De service die gratis games en videostreams bood tot een resolutie van 4K en 60 frames per seconde met HDR-verlichting.

Vanaf 8 april is toegang tot de basisversie van Stadia – games streamen met een maximale resolutie van 1080p – gratis door je aan te melden op de Stadia-website.

Gebruikers moeten nog steeds games kopen om ze te bezitten. Maar die games kunnen worden gespeeld op een pc, Chrome OS-tablet, Google Pixel-telefoon en andere ondersteunde Android-apparaten.

Een Stadia-controller (die afzonderlijk kan worden gekocht voor € 69) is niet vereist; gebruikers kunnen ook spelen met een ondersteunde USB-controller of muis en toetsenbord.

De twee gratis maanden Stadia Pro geven gebruikers vanaf april toegang tot de volgende games:

 • Destiny 2: The Collection
 • Raster
 • Gylt
 • SteamWorld Dig 2
 • SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech
 • Serious Sam Collection
 • Spitlings
 • Stapels op stapels (op stapels)
 • Stampertje

Gratis Google Stadia – 2 maanden

Google Stadia 2 maanden gratis

Na de proefperiode van twee maanden kost Stadia Pro € 9,99 per maand. Abonnees kunnen hun abonnementen online opzeggen als ze daarvoor kiezen.

Google brengt ook een wijziging aan in de standaard streamingresolutie van Stadia Pro in een poging om de bandbreedte te beheren. Dat is vergelijkbaar met de inspanningen van Netflix, Disney en Sony Interactive Entertainment, volgens vice-president en general manager van Stadia, Phil Harrison.

“Met een toegenomen vraag als gevolg van meer mensen in deze periode, gaan we op een verantwoorde manier om met internetverkeer”, zei Harrison op het Stadia-blog. “Voor Stadia hebben we het bandbreedtegebruik altijd aangepast op basis van verschillende interne en lokale internetfactoren. Om de belasting op internet verder te verminderen, werken we aan een tijdelijke functie die de standaardschermresolutie verandert van 4k in 1080p. De overgrote meerderheid van de mensen op een desktop of laptop merkt geen significante vermindering van de gameplay-kwaliteit, maar je kunt je opties voor gegevensgebruik kiezen in de Stadia-app. “

Google Stadia is in november gelanceerd en is momenteel beschikbaar in 14 landen. Het platform beschikt over 38 games die kunnen worden gekocht en Google zei dat het ‘meer dan 120 games die in 2020 naar Stadia komen’ bijhoudt ‘, waarvan er tien exclusief zijn voor Stadia.

Een printer toevoegen in Windows 10

printer toevoegen in Windows 10

Wilt u een printer toevoegen in Windows 10? Dan is dit het artikel waar u naar op zoek bent. We leggen u uit hoe de printer aan te sluiten op Windows 10.

Van het versnellen van de opstarttijd van uw laptop tot het aanpassen van uw actiecentrum, er zijn tal van taken van 10 minuten die u kunt doen om de bruikbaarheid van uw laptop te verbeteren. Het installeren van een printer in Windows 10 is een pijnloze taak waarmee u direct na een snelle installatie kunt beginnen met afdrukken. Hier leest u hoe u een printer toevoegt in Windows.

De meest gebruikelijke manier om een printer op uw pc aan te sluiten, is via een USB-kabel, waardoor het een lokale printer is. U kunt ook een draadloze Brother printer installeren of een printer toevoegen die is aangesloten op een andere laptop of pc in uw netwerk. We behandelen deze scenario’s hieronder.

Lokale printer toevoegen in windows 10

Lokale printer toevoegen in windows 10
 1. Verbind de printer met uw computer via de USB-kabel en zet hem aan.
 2. Open de app Instellingen vanuit het menu Start.
 3. Klik op Apparaten.
 4. Klik op Een printer of scanner toevoegen.
 5. Als Windows uw printer detecteert, klik dan op de naam van de printer en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien. En je bent klaar.

Als Windows uw aangesloten printer niet vindt, klikt u op de link “De printer die ik wil, wordt niet vermeld”.

Laat de Windows gids voor probleemoplossing u dan helpen uw printer te vinden. Het zoekt naar beschikbare printers en helpt u de stuurprogramma’s voor hen te downloaden.

Als dat niet werkt, ga dan naar de website van uw printerfabrikant en download de stuurprogramma’s en installatietools voor uw printer.

Draadloze printer toevoegen

De stappen om een draadloze printer toevoegen op Windows 10, kunnen per fabrikant verschillen. Over het algemeen zullen moderne printers tegenwoordig uw netwerk detecteren en de installatie automatiseren.

 1. Gebruik het LCD-paneel van de printer om de draadloze instellingen te openen. Op mijn Epson-printer staat dit onder Instellingen> Instellingen draadloos LAN.
 2. Selecteer uw wifi-netwerk. U moet de SSID van uw thuisnetwerk weten, die u kunt vinden door met uw muis over het Wi-Fi-pictogram in de taakbalk te bewegen.
 3. Voer uw netwerkwachtwoord in.

In sommige gevallen moet u uw printer mogelijk tijdelijk via USB op uw computer aansluiten om software te installeren. Maar verder is dat het. Uw printer wordt automatisch toegevoegd in het gedeelte Printers en scanners onder Instellingen> Apparaten.

Als u problemen ondervindt, zorg er dan voor dat uw printer relatief dicht bij uw computer staat en niet te ver van uw draadloze router. Als uw printer een Ethernet-aansluiting heeft, kunt u deze ook rechtstreeks op uw router aansluiten en deze met een browserinterface beheren.

Gedeelde printer toevoegen in Windows 10

Gedeelde printer toevoegen

De thuisnetwerkfunctie van Windows, HomeGroup genaamd, deelt printers en bepaalde bestanden automatisch met andere computers in uw thuisnetwerk. Hier zullen we een HomeGroup opzetten, als je er nog geen hebt ingesteld, en verbinding maken met de gedeelde printer.

Stel een thuisgroep in

Sla deze stap over als uw thuisnetwerk al een HomeGroup heeft ingesteld. Als u het niet zeker weet, volgt u stap 1 en 2 hieronder om te controleren.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het draadloze pictogram in de taakbalk en selecteer “Open Network and Sharing Center”.
 2. Klik op “Klaar om te maken” naast Thuisgroep. Als er al een HomeGroup op uw netwerk bestaat, staat er ‘Lid geworden’.
 3. Klik op de knop Een thuisgroep maken.
 4. Klik op Volgende.
 5. Selecteer wat je wilt delen. Printers en apparaten worden standaard gedeeld.
 6. Schrijf het HomeGroup-wachtwoord op dat Windows voor u maakt. Je hebt het nodig voor elke computer waarmee je lid wilt worden van de HomeGroup.
 7. Klik op Voltooien.

Maak verbinding met een gedeelde printer op de thuisgroep
Ga nu naar de andere computer (s) in uw netwerk om lid te worden van de HomeGroup.

 1. Klik op Thuisgroep en vervolgens op de knop Nu deelnemen in Windows Verkenner.
 2. Klik op Volgende.
 3. Controleer wat u wilt delen en klik op Volgende.
 4. Voer het wachtwoord in en klik op Volgende.
 5. Klik op Voltooien.
 6. Klik op Netwerk in Windows Verkenner en u zou de gedeelde printer moeten zien geïnstalleerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén